NOVI PAZAR: Inicijativa da jedna ulica u ovom gradu ponse ime po heroju sa Košara

Tanjug

27. 10. 2020. u 22:56

NA drugoj sednici Skupštine Grada Novog Pazara, koja je zakazana za četvrtak, 29. oktobar, razmatraće se predlog da se jedna ulica u tom gradu nazove po heroju sa Košara Naseru Vučelju, javlja RTS.

НОВИ ПАЗАР: Иницијатива да једна улица у овом граду понсе име по хероју са Кошара

Foto: V. N.

Odluku o promeni naziva ove ulice razmatraće odbornici lokalnog parlamenta jer je Komisija za kulturno-istorijske spomenike i davanje naziva ulicama i trgovima usvojila zahtev porodice Vučelj i Vojske Srbije da se Murska ulica, u kojoj je živeo, nazove po Naseru.

Zeleno svetlo za promenu naziva ulice dalo je i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, i pored negativnog mišljenja Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) i Saveta za međunacionalne odnose za koja je navelo da "nisu pravno obavezujuća", dodaje RTS.

Vijeće je u obrazloženju negativnog mišljenja navelo da, imajući u vidu da je Vlada Srbije pristupila ažuriranju adresnog registra, Grad Novi Pazar treba da izradi predlog odluke o imenovanju svih ulica u gradu čime bi se rešili svi pojedinačni slučajevi.

Naser Vučelj poginuo je 19. aprila 1999. godine u rejonu Maja Glava, tokom bitke za karaulu Košare, u vreme NATO agresije.

Bio je pripadnik 125. motorizovane brigade. Imao je 21 godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)