POMOĆ DRŽAVE I OPŠTINE: Za zapošljavanje u Petrovcu na Mlavi 3,9 miliona

D.N.

26. 10. 2020. u 20:02

ПОМОЋ ДРЖАВЕ И ОПШТИНЕ: За запошљавање у Петровцу на Млави 3,9 милиона

Foto: Opštinska uprava Petrovac na Mlavi

U OKVIRU Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje za 2020. godinu, opština Petrovac na Mlavi izdvojila je iz budžeta dva miliona dinara, a Nacionalna služba zapošljavanja još 1,9 miliona.

Ukupnom sumom od 3,9 miliona u ovoj opštini realizuju se dva programa u okviru zajedničkog konkursa. Za javne radove namenjeno je 1,9 miliona, a za subvencije za samozapošljavanje dva miliona.

- Kada su u pitanju javni radovi, kroz ovaj konkurs preko KJP „Izvor“ zaposlili smo 12 radnika na period od četiri meseca, dok je subvencije za samozapošljavanje i osnivanje firmi dobilo osam lica – rekao je Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi.

U poslednje četiri godine, ova opština je kroz finansiranje Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje namenila preko osam miliona dinara za programe javnih radova i samozapošljavanja.

-U odnosu na budžet kojim raspolažemo i na osnovu toga da spadamo u grupu siromašnijih opština, ovo su zaista ogromna sredstva za takav vid pomoći nezaposlenim građanima. Mnogi od njih su iz osetljivih grupa, stariji od 50 godina, mladi, Romi, nekvalifikovani radnici, a veliki broj njih je i iz seoskih sredina – napomenuo je Nedinić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)