NE ODLAŽITE OPERACIJE: Direktor pirotske Opšte bolnice dr Goran Petrović apleuje na pacijente

V.Ć.

19. 10. 2020. u 17:13

DIREKTOR Opšte bolnice u Pirotu, koja pokriva područje celog okruga Dr Goran Petrović, apelovao je na pacijente da ne odlažu operacije i da se jave Bolnici kako bi se operacije zakazale.

НЕ ОДЛАЖИТЕ ОПЕРАЦИЈЕ: Директор пиротске Опште болнице др Горан Петровић аплеује на пацијенте

Foto: V.Ć.

On je konstatovao da su u protekle tri nedelje, otkad su počele da se ponovo rade hirurški zahvati, rađene operacije katarakte, žučne kese i kile, kao i pripreme za operacije kuka. Operacije se zakazuju na telefon 305-338, svakog dana od 11 do 13 časova.

U prethodnom periodu za operaciju se javilo svega dvadesetak pacijenata, kaže dr Petrović i dodaje da su svi onkološki pacijenti i tokom epidemije korone zbrinuti po protokolu, ali su rađene i hitne operacije.

Protekli period Opšta bolnica je iskoristila da se i tehnički opremi tako da sada na raspolaganju svakog momenta ima 150 ležajeva za kovid pacijente koji će biti popunjeni, ukoliko se takvim pacijentima popune kapaciteti u Nišu i regionu. Svako ko uđe u Bolnicu testira se brzim testom.

Foto: V.Ć.

Inače, pirotska Bolnica je proteklih meseci nabavila dva portabilna i pet fiksnih respiratora, savremeni anesteziološki aparat koji može da se koristi i kao respirator, kao i 5 monitora, 7 infuzionih puimpi, 20 beskontaktnih toplolmera i takozvane pulsne oksiometre.Od početka epidemije, na respiratiru je bio samo jedan pacijent-naglašava Dr Petrović.

Osim žitelja Pirota, u ovdašnjoj Bolnici leče se i pacijenti iz Dimitrovgrada, Babušnice i Bele Palanke. Ukupno stotinak hiljada građana. Inače, Bolnica je na spisku Vlade Srbije za obimno renoviranje u šta će biti uloženo preko 3 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede