PET MILIONA NA RAČUNU ZA BOLESNU DECU I OMLADINU: Novac se uplaćuje svima kojima je potrebna nužna pomoć za neku fazu lečenja

J.S.

18. 10. 2020. u 13:34

GRAD Vranje 2016. godine otvorio je namenski račun za lečenje dece i omladine obolelih od maligniteta i drugih teških bolesti.

ПЕТ МИЛИОНА НА РАЧУНУ ЗА БОЛЕСНУ ДЕЦУ И ОМЛАДИНУ: Новац се уплаћује свима којима је потребна нужна помоћ за неку фазу лечења

Foto: J.S.

Član gradskog veća zadužen za zdravstvo dr Aleksandar Stajić objašnjava za "Novosti" kako je sve veći broj zahteva te da se novac uplaćuje svima čija medicinska dokumentacija pokazuje da je nužna pomoć za neku fazu lečenja.

- Grad Vranje je od početka godine na ovaj račun uplatilo pet miliona dinara. Komisija je odobrila trideset i tri zahteva, četiri je rešeno negativno. Na računu ima još novaca, a visina sume koja se isplaćuje zavisi od konkretnog slučaja – pojašnjava dr Stajić.

Iako je račun zamišljen kao svojevrsni poziv građanima Vranja, da čak i simboličnim sumama pomognu lečenje svojih sugrađana, za sada ne postoji veće interesovanje ni pojedinaca ni preduzeća, tako da Stajić apeluje na građane koji su u više navrata pokazali da su i te kako humani, da izdvoje i simboličnu sumu novca i uplati na ovaj račun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati