OD DANAS U FUNKCIJI Ovo je broj na koji Vranjanci mogu prijaviti one koji ne poštuju mere

J.S.

14. 10. 2020. u 12:25

GRADSKI štab za vanredne situacije saopštio je da je od danas u funkciji broj telefona 017/405-590, na koji građani mogu da prijave nepoštovanje epidemioloških mera, naročito u objektima gde se okuplja veći broj građana.

ОД ДАНАС У ФУНКЦИЈИ Ово је број на који Врањанци могу пријавити оне који не поштују мере

Foto: J.S.

Poslednji podaci o inficiranima koronavirusom zahtevaju dodatnu opreznost i disciplinu, jer je neophodno očuvati zdravlje stanovništva i nesmetano funkcionisanje zdravstvenog sistema. Gradski štab za vanredne situacije još jednom apeluje na sve građane da nastave sa poštovanjem mera, nošenjem maski, držanjem distance i pojačanom higijenom ruku. “Ovo je i trenutak uzajamne solidarnosti, jer se pridržavanjem mera i preporuka čuvaju zdravlje i životi naših najbližih”, navodi se u saopštenju Štaba.

Gotovo svakodnevno u vranjskoj Kovid bolnici raste broj hospitalizovanih pacijenata. Prema podacima od jutros trenutno ih je 30, dok je kod njih 13 potvrđen koronavirus.Sa bronhopneumonijom je 20 pacijenata, na kiseoniku  je 10.

U kovid ambulanti  tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 77 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 37. Uzorkovana je krv kod 50 pacijenata i sačinjen 41 RTG pluća. Takođe, urađena su 43 brza i 11 PCR testova i dijagnostikovana bronhopneumonija kod 12 pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)