POŽAR PROGUTAO SVE OSIM ZIDOVA: Porodica Jovana i Dušice Milić iz Lapova ostala bez ičega (VIDEO)

Z. Gligorijević

09. 10. 2020. u 13:15

- OVAKVU nesreću ne bih poželela ni najgorem neprijatelju! Dok je na spratu vatra gutala sve pred sobom, u prizemlju je voda, kojom je gašen požar, uništila sve stvari. Bilo je kao u filmovima. Gledali smo kako kuća gori, a ništa nismo mogli da preduzmemo.

ПОЖАР ПРОГУТАО СВЕ ОСИМ ЗИДОВА: Породица Јована и Душице Милић из Лапова остала без ичега (ВИДЕО)

Izgorela kuća u Lapovu / Foto privatna arhiva

Ovako za „Novosti“ priča Anđela Zejnelović, rođaka porodice Milić iz Lapova, u čijoj je kući požar buknuo 6. oktobra oko 18 sati.

Kako kuća nije imala ploču, vatra se brzo proširila, a kada su grede počele da padaju, gledali su da pronađu sve ljude i da ih izvuku da ne bi stradali.

- Vatrogasci su došli nespremni, sa nedovoljnom količinom vode u kamionima. Tek kada su posle četrdesetak minuta stigli vatrogasci iz Kragujevca, uleteli su u kuću i požar ugasili za petnaestak minuta. Da nije bilo komšiluka, koji su vodom iz baštenskih creva sa dve strane gasili požar, kuća bi cela izgorela – dodaje Anđela.

Vatrena stihija, koju je, kako je utvrdila policija, izazvao produžni kabl u koji su bili uključeni laptop i punjač mobilnog telefona, za tren je uništila sve što su Jovan (61) i Dušica (59) Milić, oboje gluvomene osobe, poštenim i mukotrpnim radom sticali celog života. Jovan je penzioner, a Dušica radi u privatnoj firmi i trenutno su smešteni u sobi hotela „Kapija Šumadije“. Njihova ćerka Ana, koja radi na benzinskoj pumpi, i unuka Mia, iznajmile su privatni stan u Svilajncu, kako bi Ana bila bliže poslu.

- Upravo idem od firme do firme i tražim pomoć. Moram da postavim krov na kući kako znam. Ćerka Mia bukvalno je ostala bez donjeg veša! Prijateljice sakupljaju garderobu za nju. Najgore je što je izgoreo njen kompjuter i knjige. Posetili su nas direktorka škole i razredna i obećali da ći da joj poruče knjige – kaže Ana Milić.

RAČUN ZA POMOĆ

Milićima je potrebno sve, a najpotrebniji im je građevinski materijal kako bi kuću pripremili za zimu. Ljudi dobre volje koji žele novčano da im pomognu, mogu to da učine uplatom na namenski žiro račun Ane Milić 275001087764710114 Sosijete ženeral banke, ili da joj se jave na telefon 0621773888.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega