STIGLA NOVA BRAJEVA MAŠINA: Opština Ruma obradovala dečaka Davida Trkulju (8) iz Žarkovca i njegove roditelje

S. KOSTIĆ

26. 09. 2020. u 23:20

DAVIDU Trkulji (8) iz Žarkovca nadomak Rume, kome je od rođenja značajno oštećen vid, sada će biti mnogo lakše da nastavi školovanje uz novu Brajevu pisaću mašinu, za koju je lokalna samouprava izdvojila 235.000 dinara.

СТИГЛА НОВА БРАЈЕВА МАШИНА: Општина Рума обрадовала дечака Давида Тркуљу (8) из Жарковца и његове родитеље

Foto privatna arhiva

Dečak koji je drugi razred OŠ "Veljko Dugošević" i paralelno pohađa novosadsku školu za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović", odmah je isprobao novu mašinu, na kojoj je, kako kaže, vrlo lako kucati u odnosu na staru.

VASPITAČI

OSMOGODIŠNjAK koji pohađa redovnu nastavu, jedan deo nastave prati normalno, a jedandeo nastave prati samo slušanjem.

- Sve piše, imao je dobru pripremu u vrtiću zahvaljujući vaspitačima koji su mu bili posvećeni. Išao je od svoje prve godine u školu "Milan Petrović" u kojoj su dva puta nedeljno radili s njim i na tim individualnim tretmanima postigao je maksimalni rezultat - kaže majka ovog dečaka.

U porodičnom domu Trkulja, ovaj vredan i značajan poklon Davidu, uručio je predsednik Opštine Slađan Mančić, koji je istakao da su oni pre 4-5 meseci na zahtev porodice doneli odluku da pomognu Davidu, ali je situacija sa virusom korona ceo proces usporila.

- Kako su nam rekli, stara mašina koju su dobili od škole je dotrajala, nije ostajao otisak, i ona je sada zamenjena novom koja je stigla iz Nemačke. Nama je važno da David ali i sva druga deca, imaju priliku da napreduju, a mi smo tu da pomognemo.- istakao je predsednik Mančić.

Roditelji Dario i Gorica u potpunosti su se posvetili Davidu kako bi on mogao nesmetano da odrasta, napreduje i ima normalan život.

- David je slobodno dete, srećno, veselo, voli da sluša muziku, recituje, naučio je da vozi bicikl. Uporan je! - rekla je majka Gorica i zahvalila predsedniku opštine što je omogućio da dobiju novu mašinu koja je veoma bitna za njegovo dalje školovanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna