USPELA AKCIJA PRIKUPLJANJA KRVI: Veliko hvala Crvenog krsta Paraćin

Z. R.

24. 09. 2020. u 15:34

Današnjoj akciji prikupljanja krvi u prostorijama paraćinskog Crvenog krsta odazvalo se tridesetak sugrađana, pa su organizatori izuzetno zadovoljni brojem dobrovoljnih davalaca budući da se, tokom epidemije, brojnost smanjuje u svim sredinama.

УСПЕЛА АКЦИЈА ПРИКУПЉАЊА КРВИ: Велико хвала Црвеног крста Параћин

Foto: Crveni krst

Nažalost, zbog trenutnih meteoroloških uslova, više inače zdravih sugrađana imalo je trenutno povišen krvni pritisak, pa nisu prošli lekarski pregled za darivanje dragocene tečnosti. Zbog toga su prikupljene 22 jedinice krvi.

 - Veliko hvala svim humanim ljudima koji, darujući krv, spašavaju živote, mada je svako hvala malo. Dobro je što je za svaku narednu akciju odziv sve bolji, budući da je epidemija, naročito kad je bila u punom zamahu, učinila svoje. A krv je lek koji nema zamenu – ističe Slobodan Đorđević, saradnik CK.

Naredna akcija, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi iz Niša, organizovaće se za dve nedelje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru