KAO PRE KORONE: Bolnica u Kikindi vraća se na režim rada kao pre epidemije

R.Š.

16. 09. 2020. u 19:04

U OPŠTOJ bolnici u Kikindi trenutno se samo jedan pacijent leči od infekcije covid 19, ali ni on nije hospitalizovan zbog ovog oboljenja, već je kod lekara stigao zbog povrede u saobraćajnoj nesreći, pa se tek onda analizama utvrdilo da je pozitivan na koronavirus.

КАО ПРЕ КОРОНЕ: Болница у Кикинди враћа се на режим рада као пре епидемије

Foto R. Šegrt

Pacijent ima 40 godina i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, tako da se ovih dana očekuje da bude otpušten na kućno lečenje. Zbog ovako dobre situacije, bolinica se vraća na režim rada kao pre epidemije, izjavio je direktor bolnice dr Mirko Stojisavljević.

- Od početka septembra nemam novih pacijenata obolelih od koronavirusa tako da se rad svih odeljenja u bolnici vraća na stari režim, kao pre epidemije. To znaći da će se na hirurškom odeljenju raditi sve operacije, a ne samo hitni slučajevi, kao do sada. Iskoristićemo ovo zatišje da normalizujemo rad, ali uz maksimalne mere opreza i zaštite.

Na lečenju nemamo nijedno dete, a počela je škoska godina, pa se nadamo da ovakvo stanje može da potraje, ali svi i dalje moramo da budemo oprezni i da poštujemo sve propisane mere – saopštio je dr Stojisavljević.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri