MURAL ČUVA TRADICIJU: Kraljevački "Strit art" festival obeležen simbolično

G. Ć.

02. 09. 2020. u 11:39

ZBOG epidemiloške situacije, jubilarni, deseti po redu festival alternativnih umetnosti „Strit-art“ u Kraljevu, ovih dana samo je simbolično obeležen kako bi se sačuvala tradicija ove popularne manifestacije.

МУРАЛ ЧУВА ТРАДИЦИЈУ: Краљевачки Стрит арт фестивал обележен симболично

Foto: G- Šljivić

Kako ističu organizatori iz ovdašnjeg Kulturnog centra „Ribnica“, od brojnih planiranih programa otkazani su uobičajeni atraktivni koncerti, kreativne radionice i predstave, ali je jedan program ipak realizovan. Na zidu Sportskog centra „Ibar“, odnosno kod ulaza u staru halu sportova, naime, kraljevački umetnici Boban Jerinić i Pavle Todorović oslikali su interesantan mural inspirisan sportskim motivima.

Iz KC „Ribnica“ poručuju kako se nadaju da će se festival naredne godine održati u normalnim uslovima, uz publiku, druženje i, što je najvažnije, dobro zdravlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja