ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE U ŠAPCU: Vreme za ukidanje vanredne situacije

A. D.

23. 08. 2020. u 16:49

ZAVOD za javno zdravlje u Šapcu uputio je stručno mišljenje lokalnom Štabu za vanredne situacije, u kojem se ističe da je epidemiološka situacija u gradu na Savi stabilna, te da vanredna situacija može biti ukinuta.

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ У ШАПЦУ: Време за укидање ванредне ситуације

Foto: A.D.

Dokument su potpisali vršilac dužnosti direktora te ustanove dr Branko Vujković i epidemiolog dr Dragana Radojičić, načelnica Centra za kontrolu i prevenciju.

Ovo se dogodilo nakon što je lokalni Štab za vanredne situacije na čelu sa Nebojšom Zelenovićem, u subotu, zatražio od Zavoda da se izjasni da li bi ukidanje vanredne situacije uticalo na pogoršanje epidemiološke situacije.

Inače, Zavod se istim povodom oglašavao i u petak, kada je komandantu Štaba predloženo da pokrene proceduru za ukidanje vanredne situacije jer je došlo do stabilizacije prilika sa koronavirusom.

Inače, koronavirus u Šapcu usporava ponavljanje izbora na 27 od 100 biračkih mesta i ujedno završetak izbornog procesa. Zavod za javno zdravlje, u skladu sa trenutnim prilikama, predložio je i da se glasanje sprovede pre početka školske godine, ali su od Zelenovića stigle najave da bi se ponavljanje izbora moglo očekivati tek krajem prve sedmice septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POČEO FESTIVAL ŠKOLSKOG SPORTA U KRAGUJEVCU : „Trka za najbržeg Šumadinca“ na stadionu Čika Dača