CVETANOVIĆ PONOVO IZABRAN ZA GRADONAČELNIKA: Bez promena na rukovodećim pozicijama u gradu na Veternici

I. M.

17. 08. 2020. u 20:57

GORAN Cvetanović, lider leskovačkih naprednjaka, i u narednom četvorogodišnjem mandatu rukovodiće izvršnom vlašću u gradu na Veternici, dok je čelnu poziciju u lokalnom parlamentu zadržao socijalista Aleksandar Đurović.

ЦВЕТАНОВИЋ ПОНОВО ИЗАБРАН ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКA: Без промена на руководећим позицијама у граду на Ветерници

Foto: I. Mitić

Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke imala je mogućnost da samostalno formira lokalnu vlast, ali se odlučila da nastavi saradnju sa dosadašnjim koalicionim partnerima iz Socijalističke partije Srbije.

Konstitutivna sednica leskovačkog parlamenta pokazala je da će buduća vladajuća većina imati podršku 45 odbornika naprednjačke koalicije, 11 predstavnika SPS-a i još tri, od četiri, odbornika koji su izabrani na listi koalicije „Bolja Srbija – Zdrava Srbija“, dok u opoziciji ostaju po šest odbornika GG „Za Leskovac – Zajedno“ i Jedinstvene Srbije kao i tri predstavnika GG „Gojko Veličković“.

Donedavni lider leskovačkog odbora „Bolje Srbije“ Oliver Antanasijević izabran je za novog zamenika predsednika Skupštine grada dok će, umesto Jasmine Ranđelović, funkciju zamenice gradonačelnika obavljati Ana Janković Stojanović. Leskovački odbor „Bolje Srbije“ je u međuvremenu raspušten, pa će ga ubuduće voditi povereništvo.

Konstitutivnom sednicom predsedavao je najstariji odbornik Živojin Stefanović. Umesto u svojoj sali odbornici su zasedali u zgradi Narodnog pozorišta kako bi mogli da ispoštuju sve neophodne mere u suzbijanju širenja virusa korona. Osim održavanja neophodne distance, svi prisutni na sednici su nosili i zaštine maske. Na predlog Gorana Cvetanovića Skupština grada je izabrala i 11 članova Gradskog veća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili