KORONA NIJE USPORILA IZGRADNJU: Sve je spremno za gradnju Fpuškogorskog koridora

VN

23. 07. 2020. u 12:00

RADOVI na deonici auto-puta između petlji kod Bačke Topole i Siriga u dužini od 35 kilometara biće završeni do 15. avgusta - najavila je juče resorna ministarka Zorana Mihajlović, koja je zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i direktorom JP "Putevi Srbije" Zoranom Drobnjakom posetila to gradilište.

КОРОНА НИЈЕ УСПОРИЛА ИЗГРАДЊУ: Све је спремно за градњу  Фпушкогорског коридора

Foto Tanjug

Putari su do juče završili deonicu u dužini od 24 kilometra, koja je puštena u saobraćaj, a preostalo je asfaltiranje još desetak kilometara ka petlji kod Siriga.

Osvrnuvši se na Fruškogorski koridor, ministarka je kazala da epidemija virusa korona nije usporila realizaciju tog projekta, te da je kompletna dokumentacija spremna i da bi uskoro trebalo da usledi potpisivanje ugovora.


- Osim modernizacije brze pruge Beograd - Budimpešta, radiće se i Fruškogorski koridor. Sve je spremno, kredit je odobren, dokumentacija završena, država je dala garancije, i nakon potpisivanja ugovora radovi mogu da krenu - naglasila je ministarka. Dodala je da se od Beograda do Subotice obnavlja 65 kilometara auto-puta, te da je ova deonica najvećim delom završena, a do sredine avgusta biće gotovo i preostalih 10,5 kilometara. Vrednost planiranih investicija u Vojvodini iznosi pet milijardi evra.
Gradonačelnik Vučević rekao je da se završetkom deonice kod Siriga dobija atraktivniji prilaz Novom Sadu iz pravca Subotice i Mađarske, te da je zadovoljan brzinom kojom teku radovi na auto-putu E75, na celoj deonici, od Subotice, preko Novog Sada, do Beograda.

KRUŽNA RASKRSNICA

PREMA Vučevićevim rečima, u planu je investicija u vezi sa izgradnjom kružne raskrsnice na magistralnom putu M7, u blizini fabrike u izgradnji Barry Callebaut i čitave industrijske zone. To će biti jedna od najvećih kružnih raskrsnica koju će Novi Sad dobiti i time će biti obezbeđen bolji protok saobraćaja za sve zaposlene u fabrikama i firmama koje se nalaze na Zrenjaninskom putu. Takođe, ni kamioni više neće morati da prolaze kroz grad. Moći će da se okrenu kroz tu kružnu raskrsnicu.

Foto Tanjug

- Sa kovidom 19 se borimo, ali ekonomija ne može da stane, život mora da teče - naglasio je Vučević.

Foto Tanjug

Direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak istakao je da su ti radovi samo jedan od radova na 25 deonica koji se trenutno odvijaju na auto-putevima kroz Srbiju. nJ. SIMIĆ

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih