EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U VRANJU: Gradonačelnik uputio dopis predsednicima opština u okrugu da pomognu

J. S.

13. 07. 2020. u 17:02

GRADONAČELNIK Vranja dr Slobodan Milenković,kaže da se procene koje ukazuju na ozbiljnost situacije donose prema svim podacima o popunjenosti bolničkih kapaciteta i broju pregleda u ambulanti.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ВРАЊУ: Градоначелник упутио допис председницима општина у округу да помогну

Foto: D. Ristić

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković,kaže da se procene koje ukazuju na ozbiljnost situacije donose prema svim podacima o popunjenosti bolničkih kapaciteta i broju pregleda u ambulanti.

- Da bi smo smanjili gužve, instalirali smo još jedan aparat za laboratorijsku dijagnostiku u KOVID ambulanti. Razmatramo i mogućnost otvaranja još jedne kovid ambulante u donjem delu grada. Poslali smo dopis republičkom Kriznom štabu da nam odobre  da u kovid bolnice budu uključeni rehabilitacioni centri u Vranjskoj i Bujanovačkoj Banji – kaže gradonačelnik Milenković.

Veliki  je problem to što su zdravstveni radnici premoreni i na izmaku su snage, gradonačelnik dodaje da je uputio dopis predsednicima opština u okrugu da pomognu.

- Iz Trovišta dolazi pet medicinskih sestara. Bilo je u opticaju da dođe i jedan lekar, ali nisu u mogućnosti. Ja im od srca zahvaljujem na pomoći. Očekujem odgovor i od predsednika opštine Vladičin Han, Bujanovca i Preševa. U ovoj situaciji svi moramo da budemo solidarni i da se uključimo, pomažemo i da se zdravstveni sistem, ne samo u Vranju već u celom okrugu, rastereti i da svi pacijenti budu zbrinuti – objašnjava Milenković.

Ilustracije radi u subotu u kovid ambulanti u zgradi ATD-a zabeležen rekordan broj pregleda do sada. Obavljeno je 330 pregleda, a u nedelju 263.

Sve četiri kovid bolnice u Vranju  raspolažu sa ukupno 215 postelja. Juče je bilo hospitalizovano 183 pacijenta, kod njih 118 je potvrđen kovid.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)