DA MILANA NE TRPI BOLOVE: Akcija "Humanitarni ponedeljak" na Štrandu za učenicu Ekonomske škole

Lj. P.

13. 07. 2020. u 09:18

AKCIJA "Humanitarni ponedeljak" na novosadskoj plaži Štrand danas će biti namenjena osamnaestogodišnjoj Milani Matković, učenici Srednje ekonomske škole u Novom Sadu, koja je od rođenja vezana za invalidska kolica, a veći deo svog života provela je u bolnici.

ДА МИЛАНА НЕ ТРПИ БОЛОВЕ: Акција Хуманитарни понедељак на Штранду за ученицу Економске школе

Gradsko zelenilo

Za vreme dugogodišnjeg lečenja sa dijagnozom Paralysis cerebralis spastica/Luxatio coxae bilateralis congenita imala je 19 operacija, pri čemu joj je sepsa potpuno uništila kuk. Sada ima mogućnost da se operiše u Instanbulu, za šta je neophodno obezbediti 34.000 evra.

Ova srednjoškolka sve teže podnosi bolove, pa je važno da se ovaj novac što pre prikupi kako bi otišla na operaciju u što kraćem roku. Tog dana ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca, u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima, kako bi se i na ovaj način pomoglo Milani. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od osam do 19 časova.
U akciji koja je prošlog ponedeljka bila namenjena Sanji Dragiša prikupljeno je 189.680 dinara.
Iz "Gradskog zelenila", koje upravlja Štrandom, obaveštavaju sugrađane koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)