TREĆI U PRIPREMI ĆEVAPA: Uspeh Paraćinaca kuvarskog smera ETŠ

Зорана Рашић
Zorana Rašić

04. 09. 2024. u 18:15

POČETAK školske godine obeležila je i lepa vest iz paraćinske Ekonomsko-trgovinske škole (ETŠ) koja na jednom od smerova školuje buduće kuvare.

ТРЕЋИ У ПРИПРЕМИ ЋЕВАПА: Успех Параћинаца куварског смера ЕТШ

Foto: Fejsbuk/ETŠ Paraćin

Posle skoro dve decenije učenici ovog smera ponovo su se našli na spisku osvajača nagrada u okviru jedne od pratećih manifestacija  nedavno održane „Leskovačke roštiljijade“.

Takmičenje učenika srednjih ugostiteljskih škola je bilo međunarodnog karaktera i održano je 31. put zaredom, a budući majstori roštilja nadmetali su se u pripremi ćevapa, pljeskavica i inovacijama.

U konkurenciji talentovane dece završnih razreda ugostiteljskih škola iz Leskovca, Vučja. Beograda, Čajetine, Prijepolja, Vranja i Skoplja, Paraćinci su osvojili treće mesto u pripremi ćevapa.

Paraćinski roštilj-tim su činili  Bogdana Stojmenović, Milan Milojković i Ognjen Brkić, a njihovi mentori su bili profesori Ana Popović i Vladan Arsovski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

DR NOVOSTI: Zašto je transplantacija obrva toliko popularna među ženskom populacijom?