DA SE DECA NE PLAŠE PLAVE UNIFORME: Predstava u SNP-u u Novom Sadu „Moj drug policajac“

Lj.P.

22. 05. 2024. u 14:26

U SRPSKOM narodnom pozorištu u Novom Sadu, na sceni „Jovan Đorđević“, danas je za najmlađu publiku održana predstava „Moj drug policajac“ u izvođenju Dečjeg pozorišta „lane“ iz Kikinde. Novosadskim mališanima prikazano je da je policajac neko od poverenja i jedini stranac kojem deca smeju da veruju. Predstava je upriličena kao deo preventivnih aktivnosti Policijske uprave u Novom Sadu, za decu predškolskog uzrasta.

ДА СЕ ДЕЦА НЕ ПЛАШЕ ПЛАВЕ УНИФОРМЕ: Представа у СНП-у у Новом Саду „Мој друг полицајац“

FOTO:PUNS

- Ideja ove predstave i druženja je da predškolcima približimo policijsku profesiju, da im pokažemo šta to radi policija i da ostvarimo dvosmernu komunikaciju, naročito sa roditeljima – rekao je zamenik načelnika Policijske uprave u Novom Sadu Momčilo Sovilj. – Bitno je da decu naučimo da policije ne treba da se plaše i da su policajci dobre komšije. Zahvalio bih se Gradu Novom Sadu, Srpskom narodnom pozorištu i glumcima iz Dečjeg pozorišta „Lane” što su nam ovo omogućili.

FOTO:PUNS

O značaju razgovora sa decom o različitim oblicima nasilja i razvijanju empatije kod mališana govorio zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac.

- Prevencija je nešto na čemu svi kao društvo moramo da radimo, kako ne bismo razmišljali o posledicima kada bude prekasno - istakao je Crnobarac.- Siguran sam da će se u budućnosti još više unaprediti međusektorska komunikacija koja će doprineti povećanju bezbednosti Novog Sada.

Bezbednost dece je, kako je rekao, prioritet i zato je poslednjih godinu dana policija prisutna u svim školskim objektima, što je sigurno doprinelo bezbednosti svih đaka. Grad podržava inicijativu Policijske uprave u Novom Sadu da, na lep i deci primeren i zabavan način, senzibiliše predškolce, da ih upozna sa profesijom policajca. Važno je da deca prepoznaju nasilje, da u takvim situacijama ispravno da reaguju i da znaju da su policajci tu da ih zaštite

Zamenik načelnika Policijske uprave u Novom Sadu, potpukovnik policije Momčilo Sovilj zahvalio se Gradu na podršci u realizaciji preventivnog projekta i objasnio da će u njemu učestvovati više od 1.300 novosadskih predškolaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!