VRANJE TUGUJE: Preminuo cenjeni društveno politički radnik

J. S.

21. 05. 2024. u 13:15

U Vranju je u 71. godini života preminuo nekadašnji načelnik Pčinjskog upravnog okruga Budimir Mihajlović.

ВРАЊЕ ТУГУЈЕ: Преминуо цењени друштвено политички радник

Foto: J.S.

Ovaj diplomirani ekonomista na čelu okruga bio u dva mandata, a pre toga je imao vrlo uspešnu karijeru na rukovodećim funkcijama u kompaniji Simpo.

Rođen 25.maja 1953.godine u selu Žbevac, opština Bujanovac. Član Socijalističke partije Srbije od osnivanja 1990.godine. Radni vek proveo u Holding kompaniji „Simpo“ u Vranju gde je obavLjao dužnost direktora Sektora plana i analize. Član Izvršnog odbora Opštinskog i Gradskog odbora SPS Vranje od 1992. do 2018. godine. Potpredsednik Opštinskog odbora SPS Vranje od 1996. do 2002.godine.

Pored angažovanja u privrednom i političkom životu grada bio je aktivan i kao sportski radnik te se je u periodu do 2000.godine nalazio na dužnosti predsednika muškog rukometnog kluba Vranje.

Za sobom je ostavio suprugu i dvoje dece, sina i ćerku. Biće sahranjen danas u 15 sati na Bunuševačkom groblju u Vranju. Budimir Mihajlović, bio je i dugogodišnji predsednik i član školskog odbora Gimnazije "Bora Stanković", član redakcijskog odbora u publikaciji "Znamenite ličnosti vranjske Gimnazije", predsednik Upravnog odbora Zadužbine “Olge i Nikole J. Dinić, potpukovnika u penziji iz Vranja.

Sahrana je zakazana na Bunuševačkom groblju u utorak 21. maja u 15 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!