SAKUPLJENO 1,7 TONA OTPADA: Ekološka akcija "Čisto iz ljubavi" u Negotinu

Lj.P.

16. 05. 2024. u 15:55

AKTIVISTI novosadske organizacije "Čepom do osmeha" i više od 100 volontera iz udruženja "Negotinci u akciji" i "Zeleni Negotin" i građani Negotina, realizovali su danas ekološku akciju "Čisto iz ljubavi".

САКУПЉЕНО 1,7 ТОНА ОТПАДА: Еколошка акција Чисто из љубави у Неготину

Čepom do osmeha

U sklopu akcije održana je edukativna radionica za najmlađe u Predškolskoj ustanovi "Pčelica" na kojoj je bilo prisutno više od 500 mališana. Deca su s velikim interesovanjem i aktivnim učešćem na radionici pokazala da shvataju značaj zaštite životne sredine i želju da očuvaju prirodu.

Čepom do osmeha

- Ohrabrujuće je raditi sa mališanima koji su lepo vaspitani i zainteresovani za ekološke teme - izjavila je Miljana Budisavljević  koordinatorka "Čepom do osmeha" po završetku akcije. - Već od malih nogu pokazuju da razumeju značaj reciklaže i prepoznaju vrste reciklabilnog otpada.

Čepom do osmeha

Čisteći Negotin, grad bogate istorije, smešten na tromeđi Srbije, Bugarske i Rumunije, aktivisti su sakupili 1,7 tona otpada, od čega je 254 kilograma reciklabilno. Prihod od reciklabilnog otpada biće iskorišćen za kupovinu pomagala za decu sa smetnjama u razvoju.

Čepom do osmeha

Eko karavan "Čisto iz ljubavi"  nastavlja sa novim akcijama u Boru, Kraljevu, Lapovu i Loznici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!