MILAN ĐURIĆ I IGOR MIROVIĆ OBIŠLI SEDAM GRADILIŠTA U NOVOM SADU: Pokrajina uložila veliki novac u izgradnju i obnovu grada

Z. GRUMIĆ

25. 03. 2024. u 15:42

GRADONAČELNIK Novog Sada Milan Đurić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetili su danas gradilište novog objekta Osnovne škole „Miloš Crnjanski“, Ulicu zlatne grede koja je deo rekonstrukcije Almaškog kraja i još pet lokacija na teritoriji Novog Sada, gde su u toku radovi koje zajednički finansiraju AP Vojvodina i Grad.

МИЛАН ЂУРИЋ И ИГОР МИРОВИЋ ОБИШЛИ СЕДАМ ГРАДИЛИШТА У НОВОМ САДУ: Покрајина уложила велики новац у изградњу и обнову града

Z. Grumić

Nova zgrada OŠ „Miloš Crnjanski“ na Satelitu, investicija Pokrajinske vlade vredna čak tri milijarde dinara, biće najmodernija škola u Srbiji, izjavio je Mirović nakon obilaska radova i napomenuo da bi taj objekat trebalo da bude završen do 1. septembra 2025. godine, kako bi u najmodernijem prostoru prihvatio učenike u novoj školskoj godini.

Posle razgledanja toka radova u Ulici zlatne grede, predsednik Pokrajinske vlade je izrazio zadovoljstvo napretkom obnove tog dela Almaškog kraja.

- Almaški kraj je najstariji srpski kraj Novog Sada, koji ima izuzetno veliki potencijal za razvoj turizma. Radovi napreduju veoma dobro, pre svega kada je reč o zaštiti starog nasleđa kao i uređenju i izgradnji infrastrukture u tom centralnom gradskom kvartu – ocenio je Mirović.

Novi Sad, kao centar AP Vojvodine i lokalna samouprava u kojoj živi više od četvrtine stanovništva pokrajine, dobija poslednjih godina značajnu podršku iz pokrajinske kase.

- Uložili smo mnogo novca u Novi Sad, više nego ijedna administracija u višestranačkom sistemu od 1990. godine - istakao je Mirović i najavio niz budućih infrastrukturnih ulaganja u ovom gradu, poput novog studentskog restorana sa 1.000 mesta ili parking garaže u sremskokameničkim institutima.

Prethodno su on i gradonačelnik Đurić obišli i radove na rekonstrukciji starog objekta OŠ „Đura Jakšić“ u Kaću, gradilište fiskulturne sale u okviru novosadske Gimnazije „Laza Kostić“, izgradnju saobraćajnih površina sa parternim uređenjem i ostalom infrastrukturom za potrebe novoizgrađenog Studentskog kulturnog centra, uređenje i opremanje parka kod Spensa kao i rekonstrukciju zgrade „Studija M“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)