MAĐARSKI AMBASADOR U SRBIJI POSETIO NOVI SAD: Istaknut veliki značaj buduće brze pruge Beograd-Budimpešta

Z. G.

20. 03. 2024. u 13:14

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić primio je danas u Gradskoj kući ambasadora Mađarske u Srbiji Jožefa Mađara.

МАЂАРСКИ АМБАСАДОР У СРБИЈИ ПОСЕТИО НОВИ САД: Истакнут велики значај будуће брзе пруге Београд-Будимпешта

Pres služba Grada Novog Sada

Kako je saopšteno posle sastanka, oni su istakli značaj modernizacije, rekonstrukcije i izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta. U razgovoru je naglašeno da će ta pruga doprineti bržem transportu putnika i robe i dodatno ojačati intenzivne veze dveju zemalja.

Razmatrajući unapređivanje odnosa u privredi, gradonačelnik Đurić je podsetio da se bliži Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, kao centralni događaj u agraru u regionu i mesto susreta privrednika iz celog sveta, na kom su, kako je dodao, dobrodošle i mađarske kompanije.

Ambasador Mađar je izrazio nameru da se razvoj odnosa Grada Novog Sada i mađarske Ambasade nastavi kroz zajedničke projekte, u skladu sa strateškim opredeljenjem Srbije i Mađarske da i ubuduće jačaju već čvrste susedske i prijateljske odnose.

Gradonačelnik i ambasador razgovarali su i o značaju mađarske nacionalne zajednice u Novom Sadu koja, kako je istaknuto, ima punu podršku Grada u negovanju svog identiteta i kulture.

Đurić i Mađar su se saglasili u tome da se saradnja u kulturi uvek može dodatno unaprediti i napomenuli da je pohvalno intenzivno negovanje prijateljskih odnosa Novog Sada i Pečuja, Evropskih prestonica kulture koje su zvanično gradovi pobratimi od 2008. godine.

 

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?



 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)