U JULSKOM NEVREMENU PRETRPELA VELIKU ŠTETU: Gradonačelnik Đurić posetio gradilište u futoškoj osnovnoj školi

Z. GRUMIĆ

15. 03. 2024. u 15:51

ZA izgradnju fiskulturne sale U Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Futogu iz gradskog budžeta Novog Sada biće izdvojeno 264 miliona dinara, izjavio je danas gradonačelnik Milan Đurić prilikom posete gradilištu u toj obrazovnoj ustanovi, koja je u lanjskom julskom nevremenu pretrpela veliku materijalnu štetu.

У ЈУЛСКОМ НЕВРЕМЕНУ ПРЕТРПЕЛА ВЕЛИКУ ШТЕТУ: Градоначелник Ђурић посетио градилиште у футошкој основној школи

Z. Grumić

Gradonačelnik i njegovi saradnici uverili su se tokom posete školi da je školska zgrada, sa koje je olujni vetar prošlog leta odneo kompletan krov a padavine uništile nekoliko prostorija, potpuno obnovljena i uređena tako da đaci i nastavnici imaju odlične uslove za nastavu u aktuelnoj školskoj godini.

- Odlučili smo, na osnovu glasova građana putem platforme „Tvoj grad“, da ova škola dobije novu salu koju će da koristi oko njenih 700 učenika – izjavio je Đurić i napomenuo da je rok za završetak radova novembar 2025. godine.

Gradonačelnik je rekao da je za postavljanje novog krova i ostale radove na obnovi oštećenih prostorija, odnosno kompletno saniranje posledica nevremena na tom školskom objektu iz novosadske gradske kase izdvojeno 102 miliona dinara.

Grad je od 2012. godine u izgradnju i obnovu Futoga uložio više od tri milijarde dinara, podsetio je gradonačelnik Đurić i najavio nastavak investiranja u tom prigradskom naselju sa oko 30.000 stanovnika.

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?