OVE ZEMLJE ĆE SE PREDSTAVITI NA „VRŠAČKOM VENCU“: Jubilarni festival folklora biće održan početkom jula

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

29. 02. 2024. u 10:11

JUBILARNI 25. Međunarodni festival folklora „Vršački venac“ biće održan od 8. do 10. jula, potvrđeno je na jučerašnjem sastanku.

ОВЕ ЗЕМЉЕ ЋЕ СЕ ПРЕДСТАВИТИ НА „ВРШАЧКОМ ВЕНЦУ“: Јубиларни фестивал фолклора биће одржан почетком јула

Foto: A.Putnik

Kulturni centar Vršac i lokalna samouprava će se kao organizatori potruditi da ovogodišnje izdanje bude najbolje do sada, pa su, tako, već dogovorili nastupe atraktivnih folklornih ansambala iz dalekih zemalja.

Zahvaljujući saradnji sa festivalom „Srce“ iz Temišvara, koji će biti održan u sličnom terminu, na bini u centru grada nastupaće folkloraši iz Brazila, Kolumbije i Južne Koreje. Oni će u Vršac doći nakon nastupa u Rumuniji.

Među učesnicima će biti i najeminentniji domaći ansambli, dok će ostali učesnici biti dogovoreni u narednom periodu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!