BEBE DOČEKUJU I SLIKAMA: GO Medijana niškom porodilištu darovala deset umetničkih dela

J. Ć.

04. 03. 2024. u 07:15

PRVI čovek niške Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić porodilištu u najvećem gradu na jugu Srbije uručio je deset umetničkih slika.

БЕБЕ ДОЧЕКУЈУ И СЛИКАМА: ГО Медијана нишком породилишту даровала десет уметничких дела

Foto: J. Ć.

 Na istu adresu biće usmeren i prihod od prodaje dela takođe nastalih tokom održavanja likovne kolonije koju je - u saradnji sa udruženjem "Car Konstantin" - organizovala pomenuta lokalna samouprava.

- Politika naše opštine je pronatalitetna, jer želimo da se rađa što više beba. Zato smo odlučili da svako četvrto dete u porodici dobije 150.000, svako peto 200.000 dinara, a odranije je tradicija da svako treće dobije 1.000 evra. Takođe, sa po 200.000 dinara finansiramo i vantelesnu oplodnju za 20 bračnih parova, pri čemu je posebno važno napomenuti da nema ograničenja ni što se tiče godina, ni da li će ta procedura biti rađena u Srbiji ili inostranstvu, niti broja - objašnjava Kocić.

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Nišu, dr Dejan Mitić - uz podsećanje da je zgrada Porodilišta stara, pa se čeka izgradnja nove - kaže da čine sve kako bi trudnicama i porodiljama stvorili prijatnije uslove za boravak u ovoj ustanovi.

- Donacija umetničkih dela je lep gest, koji će oplemeniti prostorije u dotrajalom objektu. A, kada se bude projektovala nova zgrada, glavni akcenat biće na komforu pacijentkinja, što će se postići jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama, sa tušem i kabinom, jer su mokri čvorovi bili i ostali najveći problem - najavljuje dr Mitić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave