UVERTIRA U INDUSTRIJSKI TURIZAM: Paraćinsko staklo na međunarodnoj manifestaciji u Beogradu

Зорана Рашић
Zorana Rašić

24. 02. 2024. u 07:45

INSTITUT za kreativno preduzetništvo i inovacije, u saradnji sa TO Srbije, na 45. međunarodnom sajmu turizma ovdašnju tradiciju prestavio je kroz pop-ap izložbu "Paraćinsko staklo: naše gostoprimstvo" i Laboratoriju kreativnog stakla.

УВЕРТИРА У ИНДУСТРИЈСКИ ТУРИЗАМ:  Параћинско стакло на међународној манифестацији у Београду

Foto: Kreativno staklo Srbije

 Do kraja manifestacije, posetioci će moći da se - kroz radionice - upoznaju sa tradicionalnim tehnikama ecovanja i oslikavanja stakla, te da se sami se oprobaju u ovim veštinama i izrade suvenir, inspirisanih predratnim motivima šlifovanja.

Hristina Mikić iz pomenutog Instituta, uz napomenu da radionice vodi paraćinska umetnica Sara Masnikosa, kaže da su očuvanje i revitalizacije nematerijalnog nasleđa staklarstva u funkciji afirmisanja grada na Crnici kao buduće destinacije za industrijski turizam.

Foto: Kreativno staklo Srbije

Radionice vodi Sara Masnikosa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove