PETI MANDAT ZA GORANA CVETANOVIĆA: Odbornici Skupštine grada Leskovca izabrali gradonačelnika

Игор Митић
Igor Mitić

05. 02. 2024. u 18:19

Goran Cvetanović(SNS) peti put je dobio poverenje većine odbornika Skupštine grada Leskovca da obavlja dužnost gradonačelnika.

ПЕТИ МАНДАТ ЗА ГОРАНА ЦВЕТАНОВИЋА: Одборници Скупштине града Лесковца изабрали градоначелника

foto: I.Mitić

On je izabran glasovima 49, od 75 odbornika, lokalnog parlamenta. Sednici nije prisustvovalo pet odbornika GG „Za Leskovac zajedno“, dok su ostali odbornici, koji nisu uzeli učešće u glasanju, napustili salu nakon verifikacije odborničkih mandata.

Okosnicu buduće vlasti u Leskovcu činiće SNS i SPS. Cvetanović je poželeo, bez obzira na političke i koncepcijske razlike, jedinstvo koje će doneti bolji život svim Leskovčanima.

- Danas sam na početku novog mandata i izuzetna mi je čast i privilegija. Okrenuli smo novi list koji ćemo timski pisati. Ne biramo se samo biranja radi već da damo maksimalni doprinos razvoju grada i boljem životu sadašnjih, ali i generacija koje tek dolaze. Želja mi je da svojim radom ostavim trag koji će mi omogućiti da i kada više ne budem na funkciji, s ponosom i čiste savesti, mogu da prošetam svojim gradom i da komuniciram sa svima i kao prijatelj i kao sugrađanin – poručio je Cvetanović u obraćanju odbornicama tokom kojeg je detaljno govorio o dosadašnjim rezultatima rada kao i o planovima za buduće investicije.

Na njegov predlog za zamenika gradonačelnika je izabrana Lidija Dimitrijević(SNS), koja je i do sada obavljala ovu funkciju, kao i 11 članova leskovačkog Gradskog veća.

foto: I.Mitić

Koalicija okupljena oko SNS-a, sa 39 odbornika, ima apsolutnu većinu u leskovačkoj skupštini. U odborničkim klupama su i predstavnici ostalih šest listi koje su se nadmetale za glasove građana.

Koalicija SPS-a i JS osvojila je 10 mandata od kojih je pet pripalo SPS-u. Grupu građana, koju predvodi Aleksandar Rangelov, predstavlja devet odbornika.

Po pet mandata dobili su i kandidati sa liste koju su činili Narodni pokret Srbije i GG „Za Leskovac zajedno“. Tri mandata pripalo je koaliciji DS, Srce i SPP, a po dva listi „Nada“ odnosno koaliciji Zavetnika i Dveri.

Skupština grada Leskovca konstituisana je izborom Aleksandra Đurovića(SPS) za predsednika. Njegov zamenik biće Oliver Antanasijević(SNS). Za sekretara lokalnog parlamenta postavljen je Zoran Vukašinović, a za zamenika sekretara Vladimir Branković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)