NAJČITANIJA KNJIGA „KLETVA“: Narodna biblioteka u Jagodini najposećenija i najaktivnija ustanove kulture u Pomoravskom okrugu

Z. GLIGORIJEVIĆ

05. 02. 2024. u 15:55

Narodna biblioteka u Jagodini je i tokom 2023. godine potvrdila status najposećenije i najaktivnije ustanove kulture u Pomoravskom okrugu.

НАЈЧИТАНИЈА КЊИГА „КЛЕТВА“: Народна библиотека у Јагодини најпосећенија и најактивнија установе културе у Поморавском округу

Foto:jagodinska biblioteka

Prema statistici, lane je najčitanija bila domaća autorka Jelena Bačić Alimpić sa knjigom „Kletva" koja je pozajmljena gotovo 100 puta, što je skoro za trećinu više u odnosu na 2022. godinu, kada je ova knjiga prvi put stigla na vrh top-liste. Sledeća dva mesta, koja su tokom 2022. godine bila rezervisana za Jelenu Bačić Alimpić i Vesnu Dedić, u 2023. godini su preuzele dve strane autorke - Lusinda Rajli sa knjigom "Mala Italijanka" i Sofija Lundberj sa knjigom "Crveni adresar".

Četvrto mesto zauzima knjiga "9. novembar" američke autorke Kolin Huver, dok je na petom mestu Jelena Bačić Alimpić sa knjigom "Nisam kriva".

-Dakle, Jagodinci čitaju uglavnom ženske autore, a tokom 2023. godine primetno je i značajnije okretanje stranim autorima. Naš tim će i u tekućoj godini pratiti čitalačke potrebe naših sugrađana, te se nadamo da će Narodna biblioteka “Radislav Nikčević“ i u 2024. godini biti najpopularnija ustanova kulture u našem gradu – kaže Milun Vasić, zaposlen na Odeljenju za kulturno-obrazovne programe i podsticanje čitanja u jagodinskoj biblioteci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)