OBNOVA GAZDINSTAVA: Borskim poljoprivrednicima od 1. februara pomažu i savetodavci

S. M. JOVANOVIĆ

31. 01. 2024. u 19:42

SAVETODAVCI Poljoprivredne savetodavne stručne službe Negotin u saradnji sa gradskom upravom od 1. februara će borskim poljoprivrednicima pomagati pri obnovi poljoprivrednih gazdinstava na portal e-Agrara.

ОБНОВА ГАЗДИНСТАВА: Борским пољопривредницима од 1. фебруара помажу и саветодавци

Foto: S. M. J.

Obnova registrovanih poljoprivrednih gazdinstava fizičkih i pravnih lica upisanih u Registar vrši se u okviru softverskog rešenja eAgrar. Poljoprivrednici preko svog korisničkog naloga vrši pregled i izmenu upisanih podataka.

Za sve one kojima je potrebna pomoć da obnove svoje poljoprivredno gazdinstvo, preregistruju ga ili se registruju na eAgrar, Grad Bor i Poljoprivredna savetodavna stručna služba iz Negotina  organizovali su dežurstva u Boru i borskim selima.

-Izmene podataka odnose se na svaku promenu ličnih podataka, u biljnoj strukturi i stočnom fondu, kao i upisu ili brisanju parcela na osnovu vlasništva i ugovora o zakupu ili korišćenju. Za sve ove izmene potrebno je priložiti odgovarajuću dokumentaciju - kaže Vladica Gavrilović, direktor Poljoprivredne savetodavne stručne službe Negotin.

Savetodavci će u četvrtak, 1. februara dežurati od 10 sati u selu Luka u sali Doma kulture, a od 11 u sali Gradske uprave u Boru.  U petak su savetodavci u selima Zlot i Šarbanovac, u subotu u Krivelju i Oštrelju, a od ponedeljka 5. februara do četvrtka 8. februara dežuraće u Metovnici, Slatini, Brestovcu, Gornjanu, Bučju, Donjoj Beloj Reci i Tandi.

 - Neophodno je da poljoprivredni proizvođači sa sobom ponesu mobilni telefon koji ima instaliranu aplikaciju kako bi se registracija i obnovila – dodaje Gavrilović.

Savetodavci negotinske Poljoprivredne savetodavne stručne službe dežuraće od 8. do 14. februara i u opštinama Kladovo i Majdanpek, a svakodnevno će u ovom periodu biti na raspolaganju i svim poljoprivrednicima u prostorijama PSSS u Negotinu.

-Od 1. februara do 1. marta poljoprivrednici podnose i zahtev za subvenciju od 18.000 dinara po hektaru. Pravo na podsticaje komercijalna porodična poljoprivredna gazdinstva, upisana u elektronski Registar poljoprivrednih gazdinstava, koja su u aktivnom statusu, ali je neophodno da pre podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na ovu vrstu podsticaja, izvrše obnovu registracije za tekuću godinu – kaže Vladica Gavrilović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)