MARKOVIĆ NA ČELU PARLAMENTA: Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine grada Kraljeva

G. ĆIROVIĆ

24. 01. 2024. u 10:49

Na maratonskoj konstitutivnoj sednici Skupštine grada Kraljeva, za predsednika lokalnog parlamenta ponovo je izabran Nenad Marković (SNS) koji je i u minula dva saziva obavljao tu funkciju, dok je za njegovog zamenika izabrana Marija Jevđić sa liste koalicije SPS-JS.

МАРКОВИЋ НА ЧЕЛУ ПАРЛАМЕНТА: Конститутивна седница новог сазива Скупштине града Краљева

G.Šljivić

Na taj način potvrđene su postizborne pretpostavke da će lista „Aleksandar Vučić – Kraljevo ne sme da stane“ sa 33 od ukupno 70 odbornika i koalicija SPS-JS sa sedam mandata formirati skupštinsku većinu, dok će lista „Ivan Matović – Starosedeoci, Novo lice Kraljeva, Ne damo Ibar, Spasimo Studenicu“ sa 12, „Srbija protiv nasilja“ sa osam, Lokalni front sa sedam i lista „Dr Miloš Jovanović NADA za Kraljevo“ sa tri odbornika biti u opoziciji.

G.Šljivić

 

Konstituisanje zakonodavne vlasti u gradu na Ibru kompletirano je izborom Dragane Petković (SNS) za sekretara Skupštine i Miloša Dukića (SPS) za njenog zamenika. Na sledećoj sednici odbornici bi trebalo da izaberu i izvršnu gradsku vlast - gradonačelnika, njegovog zamenika i članove gradskog veća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove