KINEZ JIANG NAJVEĆE IZNENAĐENJE: Završen zimski šahovski festival u Paraćinu

Z. R.

25. 01. 2024. u 00:44

POBEDNIK glavnog Open A turnira Zimskog šahovskog festivala u Paraćinu je mladi Kinez Haoken Jiang, koji je priredio veliko iznenađenje. On je sve partije odigrao odlično, a u poslednjem kolu savladao je prvog nosioca turnira, velemajstora Mihaila Brijakina i tako došao do prvog mesta sa sedam osvojenih poena.

КИНЕЗ ЈИАНГ НАЈВЕЋЕ ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Завршен зимски шаховски фестивал у Параћину

Foto: Privatna arhiva

Pored pobedničkog pehara, mladi Kinez osvojio je i svoju prvu normu za titulu internacionalnog majstora, potvrdivši tako da se stariji sve teže nose sa mlađom generacijom koja polako preuzima primat u ovoj drevnoj igri. Drugo mesto osvojio je Suat Atalik, a treće Nikola Sedlak. Na ovom turniru, inače, nastupila su 62 igrača, od kojih 28 sa međunarodnim titulama. Među njima bila su četiri velemajstora, te osam internacionalnih majstora.

Na Open B turniru naš Stefan Kostić uspeo je da opravda ulogu favorita i da osvoji prvo mesto sa 7,5 poena.

U okviru Zimskog festivala, koji je trajao od 15. do 23. januara odigrana su i dva prateća jednodnevna takmičenja. Pobednički pehar na Memorijalu "Aleksandar Aca Stojanović" odneo je Pavel Dvalishvili iz Rusije nakon što je u međusobnom duelu savladao Brijakina, takođe Rusa koji već duže živi u Srbiji i za nju nastupa. Brijakinu je, pak, pripala prva nagrada na otvorenom turniru u ubrzanom šahu.

Figure za šahovskim tablama u Paraćinu ukrstilo je više od 120 igrača iz 25 država, a nagrade je najboljima na dva glavna turnira uručila Tanja Stojković, predsednica Omladinskog šahovskog kluba "Paraćin".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)