SAŠA SIMIĆ PRVI DOPLIVAO DO ČASNOG KRSTA: Tradicija nadomak Jagodine (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

19. 01. 2024. u 14:47

TRADICIONALNA manifestacija plivanja za časni krst, koja se na Bagrdansko-vojštanskom jezeru nadomak Jagodine organizuje već 22 godine, danas je okupila 94 plivača.

САША СИМИЋ ПРВИ ДОПЛИВАО ДО ЧАСНОГ КРСТА: Традиција надомак Јагодине (ФОТО)

Foto: Z.Gligorijević

Prvi je do časnog krsta doplivao Saša Simić (46) iz Jagodine. Najstariji plivač bio je Mića Garić (66), a najmlađi Ilija Jovanović (9), obojica iz Jagodine.

- Godinama plivam za časni krst, ali u Nišu, jer tamo radim. Tamo sam osvojio četiri časna krsta. Od prošle godine sa jedanaestogodišnjim sinom Ignjatom plivam na Bagrdansko-vojštanskom jezeru. Negujem tradiciju plivanja za časni krst, jer mi je sutra slava – Sveti Jovan – rekao je Saša Simić.

Među najmlađima bio je i Vidak Paunović (15), koji je plivao po drugi put. On nam je rekao da pliva za časni krst, jer poštuje pravoslavnu veru.

Pažnju posetilaca nesumnjivo su privukli Magdalena Nikolić, stara godinu dana i devet meseci, koja je sa tatom Milanom ušla u vodu.

Čedomir Vučićević, predsednik Organizacionog odbora plivanja za časni krst u Jagodini, rekao je da je veoma zadovoljan današnjom manifestacijom, jer se iz godine u godinu prijavljuje sve veći broj plivača, kao i zbog toga što većinu čine mladi, što daje nadu da Srbija ima potencijal i da neguje tradiciju.

Pokrovitelj manifestacije je Skupština grada Jagodine, a organizator Karate klub „Haiken“.

Pre plivanja za časni krst Aleksa Petrović, ovogodišnji kolačar, slavski kolač predao je Aleksandru Petroviću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)