RADOST ZA 119 MALIŠANA KOJI SU TRENUTNO NA LEČENJU U KLINIKAMA UKC U NIŠU: Paketići i od Žandarmerije

J. ĆOSIN

16. 01. 2024. u 07:00

POLICIJSKI službenici Odreda Žandarmerije u Nišu i ove godine su tradicionalno, po 11. put, za Srpsku Novu godinu obezbedili paketiće za mališane koji se nalaze na bolničkom lečenju u Odeljenju za dečju hematologiju i onkologiju, te Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju, u okviru ovdašnjeg Univerzitetskog kliničkog centra.

РАДОСТ ЗА 119 МАЛИШАНА КОЈИ СУ ТРЕНУТНО НА ЛЕЧЕЊУ У КЛИНИКАМА УКЦ У НИШУ:   Пакетићи и од Жандармерије

foto: J. Ćosin

- Ljudi kojima najviše verujemo i koje pozivamo kada nam je najteže, kada se plašimo za svoje živote, očekujući od njihovog dejstvovanja spas, eto, pokazuju svoju nežnu stranu, donoseći našim malim pacijentima veliku radost - istakao je direktor niškog UKC prof. dr Zoran Perišić. - Za 119 mališana koji su trenutno na Dečijoj hirurgiji, Dečjoj internoj klinici, ORL, Centru za mentalno zdravlje, te Fizikalnoj medicini i rehabilitacije, obezbeđeni su paketići, a sve pomenute organizacione jedinice dobile su još igračke i štampač. Nisu zaboravili ni Onkološki blok Klinike za dečje interne bolesti, pa je malo reći samo: "Hvala"!

Inače, Dečja klinika u Nišu godišnje zbrine između 8.000 i 9.000 mališana, a ukupan broj dece koja - bez hospitalizacije - dobijaju neku vrstu neophodne usluge ili terapije, kažu, meri se desetinama hiljada. Zato je, kako je najavio direktor UKC, prof. dr Zoran Perišić, u planu izgradnja nove klinike - za psihijatriju dečjeg razvojnog doba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?