HOD NA PRSTIMA DO NOVOG LEKA: Težak život Andrije Pavića (11) iz Gračanice obolelog od distrofije mišića

D. Z.

15. 01. 2024. u 07:30

DO svoje pete godine naš Andrija je bio zdravo, napredno i nasmejano dete. Međutim, promene u hodu su bile sve izrazitije, što nas je navelo da se obratimo prvo lekarima u Gračanici, a potom na Klinici za neurologiju u Beogradu, gde je ustanovljeno da boluje od progresivne bolesti - Dišenove mišićne distrofije. Tražili smo lekove na sve strane i zahvaljujući humanim ljudima kupovali ih u inostranstvu, ali se nadamo da će sada Andrija dobiti terapiju i novi lek u našem Institutu za majku i dete, odakle očekujemo poziv da ode na pregled i dalje lečenje.

ХОД НА ПРСТИМА ДО НОВОГ ЛЕКА: Тежак живот Андрије Павића (11) из Грачанице оболелог од дистрофије мишића

FOTO D.Z.

Ovo su reči Ivane Pavić (43) iz Gračanice, majke jedanaestogodišnjeg dečaka obolelog od mišićne distrofije zbog čega ne može samostalno da hoda. Dečak zasad ide na prstima, a pomoć i pratilac do škole "Kralj Milutin" u Gračanici gde pohađa peti razred mu je upravo majka.

Račun za pomoć

SVI koji žele da pomognu Pavićima u lečenju Andrije mogu to da učine uplatama na dinarski račun u Komercijalnoj banci broj: 205-9001031565005-65 na ime njegove majke Ivane Pavić.

- Naš sin hoda na prstima i nadamo se da će pobediti bolest, da neće morati da bude u kolicima. Do sada smo kupovali skupe lekove koje smo nabavljali u Italiji ili Nemačkoj ali je sada, kako smo saznali i kako su nam rekli lekari iz Beograda, stigla nova terapija u našu zemlju, zbog čega se nadamo boljitku i poboljšanju čitavog Andrijinog zdravstvenog stanja jer je od prethodnih lekova počeo da dobija na težini - dodaje majka.

Ona ističe i da joj je suprug Stefan (34) bez posla, da žive od dečjeg dodatka i socijalne pomoći, ali da je odlazio u inostranstvo da nadniči kako bi skupili novac za kupovinu lekova. Pomagali su im i roditelji i humani ljudi. Čine sve za Andrijino lečenje jer im je najveća želja da dečak ponovo stane na svoje noge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?