DOBITNICI NAJVIŠIH PRIZNANJA KIKINDE: Nagrađeni profesori, učenici, glumci ( Foto)

R. Š.

26. 12. 2023. u 15:07

Komisija za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja odlučila je da najviše nagrade za ovu godinu u oblasti sporta „Nika Mirkov“, posthumno dobije dr Radivoj Brdarić, osnivač antidoping kontrole u Srbiji i nekadašnjoj SFRJ, pionir naučnog-biohemijskog pristupa u trenažnom procesu kod vrhunskih sportista.

ДОБИТНИЦИ НАЈВИШИХ ПРИЗНАЊА КИКИНДЕ: Награђени професори, ученици, глумци ( Фото)

Foto: R. Šegrt

Priznanje u oblasti sporta „Nika Mirkov“ dodeljeno je Džudo klub „Partizan“, za postignute izuzetne rezultate u oblasti. U oblasti obrazovanja plaketu „dr Pavle Kenđelac“ dobija profesor geografije Miroslav Grujić, za doprinos razvoju obrazovanja, a učenik Andrej Popović, nagrađen je za postignute rezultate u oblasti prirodnih nauka.

Foto: R. Šegrt

Profesor Miroslav Grujić

Priznanja u oblasti zdravstva „Dr Ranko Petrović“ dodeljena su dr Vukosavu Trkulji, za doprinos razvoju zdravstva i kontinuiranu brigu o zdravlju građana i dr Sanji Brusin Beloš. Priznanja za doprinos razvoju kulture dobiće dva glumca Narodnog pozorišta Vladimir Maksimović i Nikola Joksimović. Priznanje „Jovan Ćirilov“, takođe u oblasti kulture, ali za izuzetan doprinos dobiće Marko Markovljev, direktor Kulturnog centra. U oblasti privrede i preduzetništva priznanje „Mihael Bon“ dobijaju Vladimir Radovanović i Zora Lagundžin. U oblasti humanosti i dobrotvornog rada plaketu „Melanija Nikolić Gaičić“ zaslužio je Goran Gavrić, za iskazanu humanost i dobročinstvo.

Foto: R. Šegrt

Goran Gavrić

Pohvale od Grada dobiće Industrijska vatorgasna jedinica NIS-a, vajar Milan Ramaji, vajar, slikar Marko Cvetićanin, pisac Veselin Mandarin, Nemačko udruženje Kikinda, koje obeležava 20 godina postojanja, Verica Karačonji, za iskazanu humanost. Pobednicama programa „Ritam Evrope“ Eni Gogić, Eni Šošić, Milani Rajkov i Ivi Plemić, Grad zahvaljuje za promociju, a za humanost Olgi Golušin, iz Aktiva žena „Uglješa Terzin“.

Priznanja nagrađenuma biće uručena za Dan grada, 28. decembra.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu