ZA OBNOVU I NOVU MREŽU 35 MILIONA Ulaganja Opštine Paraćin u vodosnabdevanje

Зорана Рашић
Zorana Rašić

18. 12. 2023. u 14:02

U REKONSTRUKCIJU i izgradnju vodovodne mreže u paraćinskoj opština iz lokalne kase ove godine uloženo je oko 35 miliona dinara, a trenutno su u toku radovi na proširenju mreže kroz Raševicu u dužini od 1.300 metara, koje izvodi JKP "Crnica".

ЗА ОБНОВУ И НОВУ МРЕЖУ 35 МИЛИОНА Улагања Општине Параћин у водоснабдевање

Foto: S. Balmazović

Stvaranje uslova za priključenje na vodovod jedan je od prioriteta meštana tog sela, a u fazi je projektovanje vodovodne mreže za Trešnjevicu i sva druga prekomoravska sela. Po istom ugovoru, već su završeni isti radovi u Mirilovcu i Buljanu, gde će biti nastavljeni i naredne godine kako bi se maksimalno iskoristilo izvorište "Toplik" za sva sela oko Popovca.

- U poboljšanje vodosnabdevanja u paraćinskoj opštini generalno je ove godine uloženo mnogo - ističu u JKP "Crnica". - Najvažnija kapitalna investicija je zamena dela glavnog voda od izvorišta "Sveta Petka" ka rezervoaru na Karađorđevom brdu u dužini od 2,3 kilometra. Obavljeno je i čišćenje, te hidroizolacija komora na rezervoaru, a plan je da se vodovod narednih godina gradi u svim selima koja ga nemaju.

Izgradnja ostale infrastrukture u Raševici biće nastavljena sa rehabilitacijom glavnog puta. Takođe, ovaj deo paraćinske opštine, sa leve strane Velike Morave, pod Juhorom, može da računa i na širenje gasovodne mreže po investicionom programu "Srbijagasa".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić