LEPE VESTI IZ SUBOTICE: Dodatni novac za studente i mlade talente

J. L.

11. 12. 2023. u 18:33

Obrazovanje je jedno od najvažnijih segmenata u društvenom životu Subotice a da to nisu samo reči potvrđuju i izdvajanja za stipendije i podsticaje.

ЛЕПЕ ВЕСТИ ИЗ СУБОТИЦЕ:  Додатни новац за студенте и младе таленте

foto: TV Subotica

Tako je, zahvaljujući stabilnosti gradskog budžeta, gradonačelnik Stevan Bakić odlučio da se izdvoje dodatna sredstva za studentske stipendije i podsticaje za mlade talente.

Za 100 najboljih studenata iz Budžeta izdvaja se za stipendije u iznosu od 10.400 dinara u deset mesečnih rata. Ove školske godine, uz njih će stipendije dobijati još 65 studenata koji su imali 110 bodova na rang listi.

-Tako će  ukupno 168  naših studenata narednih deset meseci dobijati stipendije od Grada Subotice. Fondu za mlade talente, u kome je bilo tri miliona dinara, dodatno smo opredelili 945.000 dinara, što znači da će pored već rangiranih 100, pomoć dobiti još 135 učenika osnovnih i srednjih škola i studenata. – najavio je gradonačelnik Stevan Bakić. – Dodatna izdvajanja su bila moguća zahvaljujući dobrom planiranju i rukovođenju i uštedama u nekim stvarima. Lokalna samouprava brine o svojoj deci, jer su nam ona jako bitna a obrazovanje je jedna od najvažnijih oblasti našeg društvenog života.

Takođe, za 30 učenika deficitarnih zanimanja koji se školuju po dualnom obrazovanju  daju se stipendije u iznosu od 5.000 dinara. Takođe, regresiraju se i autobuske karte za srednjoškolce, za šta je namenjeno 55.466.000 dinara.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata