RADNICI I MEHANIZACIJA U ŠEST ULICA: Obnova i izgradnja parkirališta ublažava hronični problem parkiranja u Novom Sadu

Z. GRUMIĆ

23. 11. 2023. u 14:52

NOVOSADSKO gradsko JKP „Parking servis“, privodeći kraju realizovanje ovogodišnjeg plana rekonstrukcije i izgradnje parkirališta u gradu, nastavlja nedavno započete radove u ulicama Pariske komune, Banatskoj, Filipa Filipovića, Omladinskog pokreta, Iva Ćipika, Stevana Hristića i braće Dronjak.

РАДНИЦИ И МЕХАНИЗАЦИЈА У ШЕСТ УЛИЦА: Обнова и изградња паркиралишта ублажава хронични проблем паркирања у Новом Саду

Z. Grumić

Na taj način se, koliko god je to moguće, proširuju parking-kapaciteti i ublažava hronični problem parkiranja automobila i drugih vozila. Obnovljenim i novim parkiralištima vozači takođe dobijaju znatno bolji komfor za svoje četvorotočkaše.

- „Parking servis“ ovim aktuelnim radovima nastavlja obnovu i izgradnju parkirališta koja nisu u zoni naplate. Time slušamo glas sugrađana i, gde god smo u mogućnosti, izvodimo radove – ističu za „Novosti“ nadležni u tom javno-komunalnom preduzeću.

Kada početkom iduće godine budu završeni planirani poslovi stanovnici Ulice braće Dronjak dobiće novih 26 parking mesta, pristupne saobraćajnice i javnu rasvetu, dok će u ulicama Stevana Hristića i Iva Ćipika biti izgrađeno ili rekonstruisano 78 parking mesta, od kojih su šest za osobe sa invaliditetom.

U ovoj godini koja je na izmaku, „Parking servis“ je ostvario niz investicionih projekata, među kojima je rehabilitacija odnosno rekonstrukcija 105 dotrajalih parkirališta na Bulevaru oslobođenja jedan od najvećih. Imajući u vidu da je u prethodnom periodu u tri faze rekonstruisao još ukupno 612 parking mesta, kao i da je u međuvremenu potpuno obnovljen kolovoz, taj najduži gradski bulevar dobio je potpuno novo ruho.

Obavljena je ove godine i kompletna rekonstrukcija parkinga u Ulici dr Ivana Ribara dr Ivana Ribara na Limanu. Na površini od oko 1.000 kvadratnih metara obnovljeno je 70 parking mesta kao i 100 kvadrata trotoara. Na tom prostoru postavljen je i parking za 30 bicikala.

„Parking servis“ je otvorio parking u Ulici Augusta Cesarca 9 i na taj način umnogome olakšao građanima, da svoja vozila ostave na uređenom i video nadzorom pokrivenim parking prostorom.

Ovu „NS bajk“ sezonu je obeležilo i stotinu novih bicikala kao i izgradnja više od 150 držača za bicikle, koje koriste Novosađani za parkiranje svojih dvotočkaša.

JKP „Parking servis” organizovanjem parkirališta (držača) za bicikle podstiče i afirmiše vožnju bicikla kao alternativni prevoz u gradu. Držači za bicikle namenjeni su svima onima koji voze svoje bicikle, kako bi na bezbedan i kulturan način mogli da ih parkiraju. U ovoj godini postavljeno je 195 držača (kapaciteta 400 bicikala) na više od 50 lokacija a ukupno do sada postavljeno oko 2.000 držača na više od 250 lokacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)