ZLATNICI BEBAMA ROĐENIM NA PRAZNIK GRADA: Zrenjanin povodom praznika darovao četvoro dece (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

17. 11. 2023. u 19:12

MINjA, Dejana, Andrija i Dušan, deca rođena 17. novembra prošle godine, prvi su ponosni vlasnici zlatnika sa grbom grada Zrenjanina, koji taj dan slavi kao Praznik oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu.

ЗЛАТНИЦИ БЕБАМА РОЂЕНИМ НА ПРАЗНИК ГРАДА: Зрењанин поводом празника даровао четворо деце (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

- Bebe rođene prošle godine, sa svojim roditeljima i tri starije sestre, bili su gosti u Gradskoj kući, povodom Praznika grada uručeni su im zlatnici kao mali znak pažnje - naglasio je gradonačelnik Simo Salapura.

On je istakao želju da se na ovaj način i baštine i od zaborava čuvaju važni istorijski datumi, ali istovremeno i pokazuje briga o budućnosti i pokoljenjima koja stasavaju.

- Na sednici Skupštine grada, doneta je odluka da se od 1. januara 2024. godine, naknada za prvorođeno dedete umesto 50 hiljada poveća 60 hiljada dinara, a za drugo i svako naredno dete umesto 35 hiljada, ona iznosi 45 hiljada dinara - dodao je gradonačelnik Zrenjanina.

Uz Gordanu Vukelić iz sela Elemir, među prisutnim mladim i ponosnim roditeljima bila je i Kristijana Petru, majka troje dece.

- Zlatnici sa grbom grada, sjajan su gest i mi kao roditelji veoma smo zahvalni gradu i gradonačelniku, a imali smo priliku da direktno porazgovaramo o mogućnosti za kupovinu kuće u gradu, obzirom da smo suprug i ja podstanari sa troje dece i to bi nam mnogo značilo - istakla je Kristijana.

Osim zlatnika i rođendanski pokloni

Četvoro najmlađih rođendanaca, osim pomenutih zlatnih, na poklon od grada dobili su specijalne poklone, medvediće i jastučiće sa izvezenim imenima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)