ZAMAJAC U MANJIM SREDINAMA: U Kraljevu održan sastanak Mreže za sport SKGO

G. ĆIROVIĆ

16. 11. 2023. u 11:01

U organizaciji Stalne konferencija gradova i opština (SKGO) u saradnji sa Ministarstvom sporta i Sportskim savezom Srbije, u Kraljevu je održan sastanak Mreže za sport SKGO na temu: Saradnja lokalne samouprave i sportskih saveza - perspektive i izazovi u planiranju i finansiranju u oblasti sporta.

ЗАМАЈАЦ У МАЊИМ СРЕДИНАМА: У Краљеву одржан састанак Мреже за спорт СКГО

GU u Kraljevu

Glavni cilj ove organizacije je da se kroz dijalog republičkih i lokalnih vlasti otvori diskusija o zajedničkim ciljevima i zadacima vezanim za sport u lokalnoj zajednici.

- Mreža je važna zato što, kada govorimo o sportu na lokalu, govorimo o tome da li se naša deca i građani dovoljno bave sportom, da li smo obezbedili zajedničke i iste uslove za decu iz bogatih i siromašnih porodica, da li imamo dovoljno sportske infrastrukture, zapravo govorimo o tome da li smo sposobni da razvijamo talente, kao i trenere, i da ih zadržimo, pogotovo u manjim sredinama - kaže Maje Knežević Romčević, sekretar Mreže za sport SKGO.

Ovom prilikom, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek istakao je da je suština ovakvih panela da novac koji Vlada Republike Srbije izdvaja za sport i sportiste bude utrošen na najbolji način, odnosno uložen u naše sportiste koji će zahvalnost iskazati rezultatima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)