PRAZNIK POZORIŠTA U ZAJEČARU: Počinje šesti Festival malih pozorišnih formi

S. M. JOVANOVIĆ

16. 11. 2023. u 07:15

POZORIŠTE "Zoran Radmilović" u Zaječaru ugostiće do 21. novembra na šestom Festivalu malih pozorišnih formi sedam monodrama i duodrama iz Srbije, Severne Makedonije i Crne Gore. Festival danas otvara duodrama „Uspomene Sare Bernar”.

ПРАЗНИК ПОЗОРИШТА У ЗАЈЕЧАРУ: Почиње шести Фестивал малих позоришних форми

Foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

Šesti po redu Festival malih pozorišnih formi otvoriće večeras u 19 časova predstava  „Uspomene Sare Bernar” u izvođenju Tanje Bošković i Dejana Đonovića i produkciji JUK Herceg festa i Hercegnovskog pozorišta iz Crne Gore.

Publika će do 21. novembra uživati u monodramama i duodramama koje su nagrađivane na nekom od pozorišnih festivala, a u ovogodišnjoj selekciji našlo se sedam vrhunskih dela iz Srbije, Severne Makedonije i Crne Gore.

Drugi festivalski dan, 16. novembar biće u znaku severnomakedonske duodrame „Za nas počinje život“ u kojoj igraju Biljana Dragičević Projkovski i Nino Levi.

U nastavku Festivala na repertoaru su predstave iz Srbije: monodrama „Nana“, u kojoj igra Milena Božić, „Beskompromisni stand up” Semira Gicića, duo drama Prvog prigradskog pozorišta - Puls teatra iz Lazarevca  „E ne dam, bre!” u izvođenju Aleksandra Karića i Maje Sofronijević, monodrama Kulturnog centra Čukarica iz Beograda, „Ulica crvenih venjera” u izvođenju Marije Masal i monodrama “Milunka” u izvođenju Vesne Stanković.

Karte su već u prodaji po ceni od 2.000 dinara za svih sedam predstava, a cena pojedinačne karte je 500 dinara.

U okviru šestog Festivala malih pozorišnih formi predviđen je i kvalitetan, besplatan prateći program, koji će najvećim delom biti organizovan u Pozorišnom muzeju. Danas je otvorena izložba „Nušić viđen očima karikaturiste Zorana Tovirca“, a za 18 sati i 30 minuta u foajeu pozorišta izložbu „Sva lica srpskog diplomate Nušića“ otvoriće upravnik Nušić fondacije Nebojša Nušić.

U četvrtak, 16. novembra, u 12 časova, u Pozorišnom muzeju biće predstavljen portret Gorana Bjelanovića, reditelja i direktora Crnogorske kinoteke, a u 18 časova u Galeriji Pozorišnog muzeja biće otvorena izložba „Između prirode i čoveka“ primenjenih umetnika Jovane Stančić i Đorđa Simića.

U petak 17. novembra, u 12 sati u Pozorišnom muzeju na programu su izložba i monodrama „Nadežda Petrović – život kao ljubav na delu“ Kola srpskih sestara iz Negotina. Kroz izložbu diplomiranog slikara tekstila i primenjenog umetnika Dušanke Botunjac vodi glumica Marija Stanković. Autor monodrame je Vesna Stanković, nastavnik srpskog jezika i književnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)