OŠ "6. UDARNA VOJVOĐANSKA BRIGADA" U RUMI: Toplo i đacima i predškolcima

S. Kostić

28. 11. 2023. u 05:00

ZAHVALjUJUĆI sredstvima lokalne samouprave, u OŠ "6. udarna vojvođanska brigada" u Grabovcima kod Rume rešen je dugogodišnji problem nekvalitetnog i nerentabilnog grejanja.

ОШ 6. УДАРНА ВОЈВОЂАНСКА БРИГАДА У РУМИ: Топло и ђацима и предшколцима

Foto Opština Ruma

Jer, od ove zimske sezone, u školi koju pohađaju 83 učenika postavljen je novi, savremeni sistem centralnog grejanja, a promenjen je i energent, pa se sada - umesto uglja - koristi ekološki prihvatljiviji i ekonomski isplativiji prirodni gas.

U sklopu ovih radova, izgrađena je gasna podstanica i instaliran novi kotao, a predsednica Opštine Aleksandra Ćirić Bošković je, tokom posete pomenutoj ustanovi, naglasila da se lokalna politika podrške obrazovanju temelji na principu da sva deca, bez obzira na mesto stanovanja, imaju iste uslove za sticanje znanja.

OŠ "6. udarna vojvođanska brigada", inače, sagrađena je sada već davne 1971, prostire se na površini od 1.360 kvadrata i dugi niz godina suočavala se s izazovima - naročito tokom grejne sezone.

Sada instalirani, moderan sistem centralnog grejanja znatno će poboljšati uslove boravka svih u školi, tim pre što se ovde - pored đaka koji uče od prvog do osmog razreda - nalazi i punkt predškolske ustanove, koju pohađa deset mališana.

Boravak u Grabovcima, predsednica Opštine Aleksandra Ćirić Bošković iskoristila je i za razgovora ne samo sa prosvetnim radnicima, već i predstavnicima Mesne zajednice, najavljujući nove investicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!