ČIŠĆENJE DIVLJIH DEPONIJA: Opština Svilajnac redovno uklanja divlja smetlišta (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

26. 10. 2023. u 14:44

Opština Svilajnac redovno uklanja divlje deponije, a preko zime planira da uradi detaljno mapiranje divljih deponija po celoj teritoriji opštine Svilajnac i da sledeće godine odvoji značajna sredstva u budžetu za njihovo čišćenje.

ЧИШЋЕЊЕ ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА: Општина Свилајнац редовно уклања дивља сметлишта (ФОТО)

Foto:SO Svilajnac

-Za saniranje divlje deponije u Dublju opština će angažovati mašine da se teren potpuno očisti, a potom će se uključiti i mesne zajednice. Inače, Komunalna milicija će pisatin kazne za neporpisno odlaganje otpada i smeća. To neće biti male kazne, jer je neophodno da se reši problem divljih deponija. One nisu samo ružne, nego i izuzetno nezdrave, zagađuju zemljište, vodu, vazduh, celokupnu okolinu – izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović koji je danas obišao divlju deponiju u ataru sela Dublje.

Milanović je dodao da je rešavanje problema divljih deponija jedan od prioriteta u narednom periodu i apelovao na građane da se odgovorno ponašaju, da ne bacaju otpad u prirodi i na divljim deponijama, već u kontejnere, pet ambalažu u žute kontejnere predviđene samo za nju, a za odlaganje krupnog otpada mogu da se jave KJP „Morava“ Svilajnac koje će im omogućiti odlaganje otpada na mesto predviđeno za tu vrstu otpada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu