ODLOŽENO ZA NOVEMBAR: Još bez železničkog saobraćaja između Subotice i Segedina

J. L.

21. 10. 2023. u 14:13

IAKO najavljeno za za ponedeljak, 23. oktobar, do daljeg se odlaže ponovno uspostavljanje železničkog saobraćaja između Subotice i Segedina.

ОДЛОЖЕНО ЗА НОВЕМБАР: Још без железничког саобраћаја између Суботице и Сегедина

Foto J. L.

Razlog za odlaganje ove dugo očekivane železničke veze između dva pogranična grada je što na mađarskom delu pruge još nisu u potpunosti finalizovani završni radovi i sprovedena neophodna testiranja uređaja na samoj pruzi.

- S naše strane granice u dogovorenom roku završeni su svi potrebni infrastrukturni radovi i sprovedena sva neophodna testiranja kako bi voz koji tako dugo čekamo ponovo prevozio putnike od Subotice do Segedina -  objašnjavaju u „Srbija vozu“. - Sa kompanijom „Infrastruktura železnice Srbije“ preduzeli smo i radove na uređivanju privremene železničke stanice „Teretna“ u Subotici kako bi putnici u ponedeljak mogli da se vozom zapute ka Segedinu, za šta među građanima Srbije vlada veliko interesovanje. Uvereni smo, međutim, da nećemo dugo čekati i da će se već u novembru uspostaviti železnički saobraćaj na ovoj relaciji. Sigurni smo i u brzinu i stručnost naših mađarskih kolega koji posvećeno i danonoćno rade na tome da svi tehnički i bezbednosni uslovi budu ispunjeni kako bi voz ponovo povezao naša dva pogranična grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis