ZAMENJEN CEVOVOD NA SISTEMU „CRVENA ZVEZDA“: U Leskovcu završena rekonstrukcija magistralnog toplovoda

Игор Митић
Igor Mitić

20. 10. 2023. u 07:30

PRED početak grejne sezone završeni su radovi na rekonstrukciji dela magistralnog toplovoda kotlarnice "Crvena zvezda". Radovi su izvedeni na trasi od jednog kilometra, od "Elu centra" do Južnog bloka.

ЗАМЕЊЕН ЦЕВОВОД НА СИСТЕМУ „ЦРВЕНА ЗВЕЗДА“: У Лесковцу завршена реконструкција магистралног топловода

foto: GU Leskovac

Stari toplovod, izgrađen pre skoro pola veka, zamenjen je novim cevima velikog profila u okviru pete faze projekta pod nazivom "Rehabilitacija daljinskog grejanja u Srbiji". Ukupna vrednost ove investicije iznosi 115 miliona dinara, a sprovodi se u saradnji sa nadležnim ministarstvom i Nemačkom razvojnom bankom.

- Efekat ove investicije je smanjenje gubitaka u sistemu kao i kvalitetnija i pouzdanija isporuka toplotne energije krajnjim korisnicima, jer je mogućnost curenja svedena na minimum - istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Gradonačelnik je naglasio da je zamenom ove deonice obnovljen kompletan magistralni toplovod vezan za kotlarnicu "Crvena zvezda". U ranijim fazama rekonstruisana su 1,2 kilometra toplovodne mreže.

Direktor leskovačke "Toplane" Tomica Jovanović je naglasio da ovo javno preduzeće uskoro očekuje ugradnja novog gasnog kotla u kotlarnici "Dubočica".

Sledi uređenje

RASKOPANE javne površine, kako kažu, biće uređene u najkraćem mogućem roku. Nadležni kažu da su na obnovljenom cevovodu ugrađene cevi i ventili moderne generacije koji sadrže sistem za detekciju curenja, što će olakšati njegovo održavanje.

- Potpisan je ugovor za tu investiciju, vrednu 125 miliona dinara, i ona neće uticati na odvijanje grejne sezone koja je pred nama - poručio je Jovanović.

On je kazao da će eventualni problemi na sistemu daljinskog grejanja biti otklanjani odmah po prijavi korisnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave