NA PRIJEMU U GRADSKOJ KUĆI : Rukometašice Srbije gošće Zrenjanina (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

11. 10. 2023. u 10:47

PAUZU između dva treninga rukometašice nacionalnog tima Srbije  iskoristile su, da zajedno sa i predstavnicima Rukometnog saveza, posete Gradsku kuću u Zrenjaninu i budu gošće gradonačelnika Sime Salapure.

НА ПРИЈЕМУ У ГРАДСКОЈ КУЋИ : Рукометашице Србије гошће Зрењанина (ФОТО)

grad Zrenjanin

Prijemu su prisustvovale igračice Marija Simić, Tamara Mandić, Tamara Kocić i Jelena Knežević, kao i Željko Radojević, rukovodilac sektora sporta Rukometnog saveza Srbije i Dušan Živković, marketing menadžer RSS i vršilac dužnosti direktora Arkus lige.

Uz gradonačelnika Zrenjanina, domaćini najboljim srpskim rukometašicama, bili su Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina i Siniša Vikić, koordinator Radne grupe za praćenje sportskih aktivnosti na teritoriji grada Zrenjanina.

- Ideja je da Zrenjanin bude baza za odigravanje kvalifikacionih utakmica naše reprezentacije, a da kroz posete deci u osnovnim školama i manjim klubovima promovišemo i rukometni sport i podržimo talente u tim sredinama - istakao je Simo Salapura, uz napomenu da su deca u osnovnoj školi Srvo Mihalj u prigradskom naselju Mužlja i talentovane rukometašice lokalnog kluba Lehel, odiševljene posetom srpskih rukometašica.

Predstavnici Rukometnog saveza Srbije takođe nisu skrivali zadovoljstvo zbog ponovnog boravka u Zrenjaninu, uz napomenu da je to bila i želja selektora Uroša Bregara.

- Talentovane devojčice u Mužlji, već smo imali priliku da upoznamo, jer su u uzrastu do 12 godina bile druge u Srbiji, a najmanje dve, među njima su izuzetni talenti i nastojaćemo da ih podržimo u njihovom razvoju, kao i svu decu koja vole rukomet - istakao je Željko Radojević, rukovodilac Sektora sporta Rukometnog saveza Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić