DRAGANOVIĆ ČITAO SNOVE: Promocija zbirke priča u paraćinskom Kulturnom centru (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

08. 10. 2023. u 11:32

ZBIRKA priča o ljudima koji čitaju snove, upravo pod tim nazivom: „Čitanje snova“, posle dužeg iščekivanja predstavljena je najzad i u Paraćinu, mestu u kom je odrastao i sazrevao njen autor Aleksandar Draganović (1969).

ДРАГАНОВИЋ ЧИТАО СНОВЕ: Промоција збирке прича у параћинском Културном центру (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/KC Paraćin

Iako je rođen u Negotinu, veći deo mladosti proveo je u gradu na Crnici u kom je godinama bio prepoznatljiv kao voditelj u tamošnjem Radio Paraćinu i autor emisije emitovane 15 godina „Sentimentalno vaspitanje“, koju je kasnije autor potom pretočio u istoimenu poetsku zbirku.

Draganović je po struci diplomirani ekonomista, sa stažom u prosveti, ali sa „umetničkom žicom“. Već duži niz godina živi na relaciji Paraćin-Stokholm, a u Švedskoj je prvi put i promovisao svoju treću po redu knjigu „Čitanje snova“.

Foto: Fejsbuk/KC Paraćin

Ova zbirka priča, objavljena prošle godine u izdanju paraćinske Biblioteke „Dr Vićentije Rakić“, promovisana je u februaru na prvom Sajmu srpske knjige u Geteborgu, a zatim i u drugim gradovima te države, pre nego što je predstavljena u Srbiji, i tu najpre u Beogradu i Smederevu.

Promocija njenog drugog izdanja u paraćinskom Kulturnom centru treće je predstavljanje u našoj zemlji, a o Draganovićevom stvaralaštvu nadahnuto je govorila Leposava Ivanković, u ime izdavača.

Foto: Fejsbuk/KC Paraćin

 

Književno veče, koje će svima dugo ostati u sećanju,  okupilo je veliki broj ljubitelja pisane reči i autorovih prijatelja. Razumljivo, jer „Čitanje snova“ čini niz toplih ljudskih priča, kako sam autor navodi  „o vremenu kada su ljudi imali vremena jedni za druge, o prolećnom danu, stradalnicima sa teškim teretom na plećima i čistim srcima, detinjstvu u radničkom kraju....

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)