OBELEŽEN DAN OSLOBOĐENJA GRADA BORA: Nagrade najzaslužnijima

S. M. J.

04. 10. 2023. u 14:43

POVODOM Dana oslobođenja grada Bora u Drugom svetskom ratu organizovana je svečana akademija na kojem su uručene nagrade najuzaslužnijim pojedincima.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ГРАДА БОРА: Награде најзаслужнијима

foto: I.Mitrović

Za nesebičan rad i angažovanje plakete grada Bora, gradonačelnik Aleksandar Milikić, uručio je učenici Nedi Ilić za izuzetne rezultate na takmičenju iz srpskog jezika, Dragani Avramović za odgovorno i profesionalno obavljanje radnih dužnosti, Bobanu Nikoliću za uspešne sportske rezultate, Stefanu Radovanoviću za očuvanje muzičke tradicije i izvorne muzike ovog kraja i Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Boru za izuzetno zalaganje u sprovođenju mera aktivne politike zapošljavanja.

Oktobarsku nagradu grada Bora poneo je Uroš Petrović pripadnik borske policije, za humanost i herojstvo.

- Grad Bor ubrzano ide napred i ovo je grad danas u kom bi svako želeo da živi, pogotovo mladi ljudi. Dobar je privredni rast, stopa nezaposlenosti nikada manja u istoriji Bora, a uslovi za život sve bolji i bolji. Mnoge dobre stvari smo uradili, a mnoge dobre stvari ćemo tek uraditi i moramo da nastavimo da brinemo o čoveku, kao osnov društva, a moramo se baviti više i socijalnim i društvenim pitanjima- rekao je, ovom prilikom, Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Svečanoj akademiji povodom Dana oslobođenja Bora u Drugom svetskom ratu pored predstavnika lokalne samouprave, odbornika i članova Gradskjog veća, prisustvovale su  i delegacije bratskih gradova, gradova i opština iz okruženja, kao i predstavnici policije, vojske, Eparhije timočke, brojnih kompanija koje posluju na teritoriji grada Bora, privrednici i brojna udruženja građana.

Svečanost je otpočela polaganjem venaca na spomenik streljanim i obešenim partizanima u centru grada, a nastavljena je prijemom u Gradskoj upravi za goste i za bivše predsednike nekadašnje opštine Bor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)