“RESAVSKA ČAROLIJA“: Pozorišni festival u Despotovcu u okviru Dečije nedelje

Z. GLIGORIJEVIĆ

26. 09. 2023. u 13:17

Festival dečijih pozorišta „Resavska čarolija“, kao i prošle godine, biće održan u okviru “Dečije nedelje” od 2. do 6. oktobra.

“РЕСАВСКА ЧАРОЛИЈА“: Позоришни фестивал у Деспотовцу у оквиру Дечије недеље

Foto:Centar za kulturu Despotovac

Festival je takmičarskog tipa. U okviru četiri takmičarska dana nastupiće pozorišta iz Smedereva, Petrovca na Mlavi, Sivca i Smederevske Palanke, a poslednje večeri festivala u čast nagrađenih nastupiće pozorište iz Krnjeva.

U ponedeljak, 2. oktobra u 19 sati Pozorište “Kreativni haos” iz Smedereva predstaviće se predstavom „Lov na čudovišta“, po tekstu i režiji Ivana Bajčića, u utorak 3. oktobra, na programu je KPC Petrovac na Mlavi, Dečija scena pozorišta „Dragoslav Milosavljević Gula“ i predstava „Pepeljuga“ po tekstu Radomira Rade Vukotića, u režiji Nikole Ugrinovića, u sredu, 4. oktobara, Dom kulture Sivac, Dečija scena dramske sekcije „Velimir Sandić Veljko“ Sivac odigraće predstavu „Izgladneli vuk“ po tekstu i u režiji Miloša Miloševića Šike, u četvrtak, 5. oktobra, a KUD „Abrašević“ Dramski studio Medenjaci, Smederevska Palanka odigraće predstavu „Drama o drami“, po tekstu Tode Nikolića, režija i adaptacija Rade Mihailović.

Dodela nagrada i predstava „Bajka o bajkama“, KUD „Obilić“ Krnjevo, po tekstu Jasmine Stanković Amadei, režija i adaptacija Goran Lekić, biće u petak, 6. oktobra.

Sve predstave počinju u 19 sati.

Organizator festivala je Centar za kulturu „Sveti Stefan, despot srpski“ u saradnji sa opštinom Despotovac i Ministarstvom kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)