JAVNI POZIV OPŠTINE DESPOTOVAC: Konkurs za građane za energetsku sanaciju kuća i stanova

Зорана Рашић
Zorana Rašić

22. 09. 2023. u 18:18

RASPISAN je javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Despotovac za 2023. godinu.

ЈАВНИ ПОЗИВ ОПШТИНЕ ДЕСПОТОВАЦ: Конкурс за грађане за енергетску санацију кућа и станова

Foto: Z. Rašić

Ovaj konkurs je namenjen krajnjim korisnicima – građanima, a mere energetske sanacije sprovode se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata.

Građani mogu konkurisati za zamenu spoljnih prozora i vrata (stolarije), termičku izolaciju zidova i krovnog pokrivača, ugradnju ili zamenu grejnih instalacija i kotlova energetski efikasnijim, te za ugradnju solarnih kolektora,  panela i instalacija za proizvodnju električne energije za spostvene potrebe, izradu tehničke dokumentacije i slično...

Ukupno planirana bespovratna sredstva koje Opština Despotovac zajedno sa sredstvima nadležnog ministarstva dodeljuje iznose četiri miliona dinara, a maksimalni udeo bespovratnih sredstava pojedinačno iznosi do 50 odsto ukupne vrednosti projekta.

Pravo učešća na ovom javnom pozivu, koji će trajati do utroška sredstava, a najkasnije do kraja godine, imaju krajnji korisnici koji stanuju u legalno izgrađenim objektima. Konkursna dokumentacija se  može preuzeti na internet stranici Opštine Despotovac, ili na prijavnici opštinske uprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!