ULIVAO JE NADU U BOLJE SUTRA: U Zrenjaninu se održava tribina o prerano preminulom Aleksi Dragašu

B. GRUJIĆ

18. 09. 2023. u 18:47

TRIBINA "Aleksa", o Aleksi Dragašu iz Zrenjana, održaće se u utorak 19. septembra u Kulturnom centru u Zrenjaninu.

УЛИВАО ЈЕ НАДУ У БОЉЕ СУТРА: У Зрењанину се одржава трибина о прерано преминулом Алекси Драгашу

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Kroz dobre primere, kao što je Aleksa Dragaš dobri momak i odličan učenik Zrenjaninske gimnazije, prirodno matematičkog smera i jedan od najboljih pitomaca 138 klase Vojne akademije u Beogradu, oficir Vojske Srbije, uspešan sportista, reprezentativac Vojske Srbije u pentatlonu i birac i optimista do poslednjeg dana života.

-  Upravo primer koji tražimo za našu decu kad počinju svoj životni put, Aleksa je neko ko je ulivao nadu u bolju budućnost svojim iskrenim stavovima o životu, vrednostima koje je beskompromisno branio i zastupao da se samo marljiv rad, trud, znanje isplate - poručuje moderator tribine Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra u Zrenjaninu.

Prstojević napominje da će kroz diskusiju sa sagovornicima pokušati da dođe do odgovora za roditelje, učenike, prosvetne radnike ko treba da bude primer deci i koje vrednosti su za njih prihvatljive.

Na tribini će govoriti Nikola Milanović, iz 138. klase Vojne akademije, Predrag Lekanić, profesor na Vojnoj akademijii i Igor Micov, profesor istorije u Zrenjaninskoj gimnaziji.

KCZ

Aleksa Dragaš je prošle godine izgubio životnu bitku. Dve godine se borio sa karcinomom.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

JA SAM MOMČE SA KOSOVA Milan Vasić stigao na KiM - podelio slike: Ovo je moja duša (FOTO)